popronde ALMERE logoDe Almeerse organisatoren Jan-Melle Liscaljet en Jens Lendering kijken terug op een geslaagde editie van Popronde Almere. Na een zonnige start voor de redactie van Almere Vandaag met Tim Dawn verliep het festival zonder problemen en was het ondanks een stevige regenbui weer zeer gezellig in alle locaties. De zevende editie wist zo’n 5000 bezoekers op de been te brengen. Onder meer Nachtschade, Rilan & the Bombardiers, Dusty, Radio Eliza en 45acidbabies traden op. De programmering ging ten opzichte van vorige jaren verder de diepte in wat betreft genres. Zo waren er meer garagerock bands, hiphop en indie acts.

“De Popronde verliep zeer goed. Ik hoorde weer van veel acts dat zij het publiek in Almere zo tof vonden”, vertelt Jens, programmeur en uitvoerend producent van Popronde Almere. “Daarnaast door de inzet van de vrijwilligers verliep alles soepel en had iedereen het naar zijn zin.” De grootste verrassing voor Jens was The Grand East die speelde bij Café op 2 in de late avond: “Vanwege twee stagemanagers die niet tot heel laat konden doorgaan, stond ik even als stand-in voor hun bij de locatie. Ik was in één klap verkocht toen ze begonnen met spelen. Ontzettend veel pit, strak spel, lekker dansbaar en gek doen

 

nachtschade-door-door-lisa-boels-i-boelseye-photography-copy
Nachtschade

De favorieten van Jan-Melle waren 45acidbabies, Ego Dreams en Jeangu Macrooy: “Die laatste gaan we zeker nog vaker terugzien op de Nederlandse podia en festivals.” Verder kijkt de coördinator zeer tevreden terug op het festival: “We zien dat de Almeerse bezoekers steeds meer de diepte en de breedte van onze programmering kunnen waarderen. We krijgen hierop enthousiaste reacties vanuit het publiek. We zetten deze trend door en willen mensen blijven verrassen met een spannende programmering.”

 

 Tim Dawn
Tim Dawn

 

 

 

 

 

 

De Popronde biedt podium aan talentvolle opkomende artiesten. Nieuw talent krijgt bij Popronde de kans om buiten hun eigen stad op te treden en zich aan het grote publiek te presenteren. De volgende editie van Popronde Almere vindt plaats in 2017, de precieze datum wordt nog aangekondigd. Volg daarvoor Popronde via Facebook of Twitter. Krijg je echt geen genoeg van Popronde? De Popronde vindt dit jaar nog plaats in 28 steden waaronder Hilversum (zondag 13 november) en Amsterdam (zaterdag 26 november).

rosemary-garlic-door-lisa-boels-i-boelseye-photography
Rosemary Garlic

facebook.com/poprondealmere

twitter.com/PoprondeAlmere

popronde.nl/steden/almere