Hoewel het Emmeloordse publiek met deze bands uiteindelijk de grootste winnaar is.
Zaterdagavond 14 november was de derde en laatste voorronde van Flavourland in De Klos in Emmeloord. De avond begint met de presentatoren Yorgos en Olmo die stilstaan bij wat er in Parijs de avond ervoor is gebeurd. Ze benadrukken dat het belangrijkste is dat we ons niet laten afschrikken en blijven genieten van optreden en optredens. De Klos stemt toe. Genoten wordt er gelukkig zeker vanavond met een line-up die als finale opzichzelf helemaal niet gek was geweest.

The CroakersThe Croakers steken boven alles uit
De eerste band van de avond is het Drontse duo The Croakers, die met slechts een gitaar en drumstel de meest muzikale rock van Flevoland weten te maken. De jongens zitten allebei op het conservatorium in Enschede en dat is goed te horen. Zo is de drumbeat van The Witch verrassend fris en ongelooflijk stampend. Ook gitarist en zanger Jeroen Nielen is lekker op dreef. In het midden van de set is hij ietwat afwezig waardoor de zang iets achterblijft op de muziek. Maar het door een shuffle gedreven laatste nummer maakt dit kleine dalletje meer dan goed. Als The Croakers zo blijven rocken zijn ze een hele grote kanshebber bij de finale.

Sweet WhitesDe uitslag
Al is de avond volgepakt met goede bands, de jury heeft het niet lastig. The Croakers hebben namelijk een toon gezet die de rest van de avond niet wordt geƫvenaard. Hierdoor mogen zij als winnaar naar de finale in De Underground op 11 december. De publieksprijs gaat naar de Sweet Whites, zij hebben alleen niet genoeg stemmen weten te verzamelen om rechtstreeks naar de finale te kunnen. De winnaars van Lelystad en Almere, respectievelijk Sonic Bloom en Arsenic Motion, hebben namelijk meer mensen stemmen weten te verzamelen en zullen dus mogen aantreden in de finale.

Wildcard
Gelukkig mag de jury nog twee wildcard plaatsen weggeven voor de wildcardbattle, samen met de winnaars van Vers op 29 november in de BG- 22-24. Tijdens die wedstrijd zullen vier acts strijden om de laatste twee plaatsen in de finale van Flavourland. De jury mag uit alle avonden twee acts kiezen voor deze wildcardbattle. De jury kiest voor Contrast en de Sweet Whites. Deze beide acts hebben veel indruk gemaakt en laten zien dat zij eigenlijk ook in de finale thuishoren. Over twee weken weten we ook of het deze twee bands is gelukt om door te stromen naar de finale. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.