svava_persfoto_marcel_kamphuisDe Friese band Sväva is op zondagmiddag 24 april te zien en te horen tijdens de Moo Sessions #04 in de boerderij aan het IJzerpad 17 in Rutten. 

De Moo Sessions is een maandelijkse terugkerend (semi) akoestisch optreden, op de zondagmiddag. Er vinden gedurende de wintermaanden zes edities plaats. De bands spelen een unieke set in een intieme setting op een boerderij in Rutten.

Alweer de 4e Moo Session op zondagmiddag 24 april, met de band Sväva uit Friesland. Meren, fjorden en uitgestrekte landschappen; ze zijn nooit ver weg als je naar Sväva luistert. Sväva, wat Zweeds is voor zwevend, maakt dreampop. Soms ingetogen en duister, dan weer catchy en uptempo. Het viertal valt op met hun sfeervolle nummers, immer gesierd met een indrukwekkend stemgeluid. Al betekent Sväva zwevend, de muziek is helder en dynamisch. Een spannend contrast, waarmee ze weten te imponeren. Dat lieten ze wel horen tijdens optredens op onder andere Noorderslag, MS Dockville (DE), Le Guess Who? en tijdens recente tours in Zweden en Engeland. Hun debuutalbum zal in het najaar verschijnen.

Voorafgaand aan het optreden wordt de korte documentaire Hjir vertoont, waarin drie toonaangevende Friese acts centraal staan. De acts zijn gefilmd op bijzondere Friese locaties, waarbij deze locaties en de omgeving ook een actieve, auditieve rol kregen in de opnames. De Friese bands die het onderwerp vormen van Hjir zijn; The Future’s Dust, Sväva en The Black Atlantic. Hjir is in première gegaan tijdens het Noordelijk Filmfestival.

De Moo Sessions worden georganiseerd door stichting Halo en mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. We willen met dit kleinschalige initiatief een leuke, unieke en inspirerende bandmiddag aan het culturele aanbod van de Noordoostpolder toevoegen.

Entree is € 7.50 en gaat naar de band die speelt. Zondagmiddag 24 april, aanvang 15.00 uur. IJzerpad 17 in Rutten.

Web: www.culturalexplores.nl/sessions.html
Facebook: https://www.facebook.com/events/1527374357555439/