rock your businessHiphop is succesvoller dan ooit. Zowel internationaal als in Nederland is hiphop het populairste genre bij streamingdiensten als Youtube en Spotify. Ook hitlijsten en radio worden gedomineerd door hiphop. Prijzen als de Popprijs en Edisons gaan naar hiphop artiesten en in het live circuit is het genre ook populairder dan ooit. 

Deze Rock Your Business gaat over hoe je als hiphop act onder de aandacht komt en wat je in huis moet hebben om succesvol te worden. Hoe kom je aan één miljoen youtubeviews? Hoe belangrijk is je live act en hoe lang moet je set duren? Hoe zet je je eerste stappen op weg naar succes? Hoeveel geld kun je vragen als beginner? Hoe breng je een demo of EP uit? Moet je bij een label zitten? Hoe belangrijk is radio en hoe kom je daar terecht? Wat zijn de kansen voor Engelstalige hiphop in Nederland? 

Over deze vragen en meer spreken Irfan Er (Topbillin’), Skinto (artiest, coach Wanted) en Eric van Holland (NPO / FunX). Ook deze editie van Rock Your Business wordt afgesloten met een demopanel, waarbij de sprekers feedback geven op je demo. Dus neem je muziek mee op cd of usb en pak die kans! 

Datum: dinsdag 7 maart
Locatie: Melkweg Café – Ingang Marnixstraat
Deur open: 19:00
Aanvang: 19:30
Gratis entree (vol=vol)

Over ‘Rock Your Business’:

Doorbreken begint altijd met goede muziek. Maar met goede muziek alleen, ben je er nog niet. Als muzikant ben je ook ondernemer. En je hebt kennis over de industrie nodig.
Nu kun je tegenwoordig steeds meer zelf doen, maar je wil niet steeds opnieuw het wiel uitvinden. Daarom presenteert GRAP de workshopserie Rock Your Business. Hier praten gearriveerde muzikanten en professionals uit de muziekindustrie je bij over onderwerpen als verdienmodellen, hoe je aan optredens komt, de promotie van je act en je albumrelease.
Rock Your Business is tevens de plek waar je je ervaringen kunt uitwisselen en nieuwe contacten kunt opdoen. De workshops vinden plaats in de Melkweg op de eerste dinsdagavond van de maand. De entrée is gratis.

Rock Your Business wordt mede mogelijk gemaakt door NORMA en de Melkweg.