LOGUE PRESS 2015-8 credit Laura de Kwant photographyOp zondagmiddag 26 juni speelt de jonge Rotterdamse band Logue tijdens de laatste Moo Sessions van dit seizoen, op de boerderij aan het IJzerpad 17 in Rutten. 

De Moo Sessions is een maandelijkse terugkerend (semi) akoestisch optreden, op de zondagmiddag. Er vinden gedurende zes maanden zes edities plaats. De bands spelen een unieke set in een intieme setting op een boerderij in Rutten. Achtereenvolgend hebben bij de Moo Sessions gespeeld Daan, Black Oak, The Stream, Sväva, Half Way Station en nu als laatste Logue.

De Rotterdamse band Logue is in 2013 ontstaan rond singer-songwriter Sjoerd van Heumen. De band zoekt de balans tussen simpele popnummers en eigenwijze indie rock. Bijgestaan door synthesizers en een sterke ritmesectie bestaande uit bas en drums.

De titel van hun EP is niet alleen vernoemd naar de single Cold Hearts maar weeft zich ook als een soort rode draad door de rest van de liedjes heen. Harteloosheid is dan ook een thema dat veel terugkeert. Invloeden van de band zijn: Foals, Bombay Bicycle Club en Atlas Genius.

Muziekplatform 3VOOR12 had veel lovende woorden over de band in een recensie over hun EP Cold Hearts. Het platform schreef: “…dit is het type band waar de term ‘veelbelovend’ voor is uitgevonden.”

Met de single Jump The Gun is de band door NPO Radio 2 uitgeroepen tot Radio 2 Talent. De nieuwe single Envy You wordt nu op 3FM gedraaid.

De Moo Sessions worden georganiseerd door stichting Halo en mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. St.Halo wil met dit kleinschalige initiatief een leuke, unieke en inspirerende bandmiddag aan het culturele aanbod van de Noordoostpolder toevoegen.

Entree is € 7.50 en gaat naar de band die speelt. Zondagmiddag 26 juni, aanvang 15.00 uur. IJzerpad 17 in Rutten.

Web: www.culturalexplores.nl/sessions.html
Facebook: https://www.facebook.com/events/851268578315527/