Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'GPNL DE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND INSCHRIJVING GEOPEND WWW.GROTEPRIJSVAN.NL'

De inschrijving voor de Grote Prijs van Nederland 2020 is vanaf NU open!

Vanaf vandaag kunnen hiphop acts, bands, singer-songwriters en elektronische acts zich aanmelden voor de Grote Prijs van Nederland 2020. De Grote Prijs van Nederland is de langstlopende landelijke popmuziek competitie van ons land voor muzikanten met eigen repertoire. Anders dan in voorgaande jaren zijn er geen verschillende categorieën binnen de Grote Prijs van Nederland. Alle categorieën zijn samengevoegd in één competitie, op zoek naar ‘de beste live act van Nederland’.

Acts vanuit alle genres krijgen de kans om tijdens de finale op zaterdag 23 mei as. in de Melkweg Amsterdam te strijden om de titel ‘Beste live act van Nederland’!

In totaal treden 28 acts op bij een van de vier halve finales in de regio/ voor een plaats in de finale, te weten:

  • Regio West: woensdag 15 april – Rotown, Rotterdam
  • Regio Zuid: donderdag 16 april – Effenaar, Eindhoven
  • Regio Midden: woensdag 22 april – EKKO, Utrecht
  • Regio Noord: vrijdag 24 april – Hedon, Zwolle

Er zijn twee manieren om als act deel te nemen aan de Grote Prijs van Nederland; als afgevaardigde/ bijvoorbeeld door het winnen van een provinciale popprijs als Flavourland.

Naast deze afgevaardigden vanuit alle provincies van Nederland, is er ook een open inschrijving. Aanmelden kan tot en met 31 maart via: https://groteprijsvan.nl/inschrijven.

Wedstrijdverloop

De deelnemers uit de open inschrijving worden door een deskundige vakjury beoordeeld en geselecteerd. In totaal strijden 28 acts tijdens vier halve finales voor een plek in de finale op zaterdag 23 mei in de Melkweg in Amsterdam. De halve finales vinden eind april plaats in Zwolle, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

Acht acts plaatsen zich voor de finale, waar uiteindelijk één act de beker in ontvangst mag nemen met een mooi prijzenpakket bestaande uit opnamebudget, coaching, diverse optredens en de titel ‘beste live act van Nederland’. Naast de winnaar van de Grote Prijs van Nederland is er ook een publieksprijs en een prijs voor de beste muzikant van de avond.

De Grote Prijs van Nederland staat sinds 1983 bekend als dé competitie voor jong poptalent en is dit jaar een nauwe samenwerking aangegaan met POPnl en Muzikantendag. Deze organisaties geloven in de kracht van de Nederlandse popmuzikant, maar zien ook dat jonge ambitieuze artiesten een opstap en begeleiding nodig hebben om verder te komen. De Grote Prijs heeft eerder al veel grote talenten voortgebracht. Typhoon, Eefje de Visser, Kalibwoy, Lucky Fonz, Dio, Ronnie Flex en Ali B stonden allemaal in de finale. En vanaf vandaag kunnen de popartiesten van de toekomst zich via www.groteprijsvan.nl weer aanmelden voor de Grote Prijs 2020.