De lat ligt hoog bij de eerste voorronde van dé bandwedstrijd van Flevoland
Vrijdag 6 november barstte Flavourland los in Poppodium Underground Lelystad. De editie van 2015 begint veelbelovend met een eerste voorronde waarin de lat hoog wordt gelegd. De jury vindt zichzelf in dubio en dat is helemaal niet zo gek – eigenlijk is elke act goed. Uiteindelijk trekt Hard & Heady aan het langste eind en gaat Sonic Bloom er met de publieksprijs vandoor.

Hard&Heady1Hard & Heady zet de toon
De opener van deze Flavourland is Hard & Heady, een band bestaande uit liefst zes man. Dat lijkt op het podium van Poppodium Underground ineens wel heel veel, maar iedereen blijkt een eigen sleutelrol te hebben binnen de band. Zelfs twee toetsenisten was niet teveel en de driestemmige zang bleef zuiver en bescheiden. Met hun soul, funk en vleugje r&b bracht Hard & Heady drie nummers waarvan het laatste, Fancy, twee keer zo lang duurt als de studioversie. ‘We houden van uitsloven,’ aldus de band, en dat is maar goed ook. Hiermee is de toon van Flavourland meteen gezet.

Sonic_BloomSonic Bloom heeft er duidelijk zin in
Even vlug een biertje halen is er niet bij – is dat Nirvana die speelt? Het is Sonic Bloom, die Anurysm van Nirvana covert. Sonic Bloom is een punk/grungeband uit Lelystad bestaande uit een vrolijke bassist, een drummer en een gitarist/zanger. De band speelt vier nummers waarvan twee covers van Nirvana, en trekt het publiek hierin heel goed mee. Hoewel de nummers die ze spelen het niet zou doen vermoeden (want grunge en bozig), heeft Sonic Bloom er vanavond duidelijk heel veel zin in wat goed te zien is in hun performance. De band is sympathiek en enthousiast – iets wat het publiek duidelijk erg kan waarderen.

De uitslag
Na lang beraad van de jury blijkt de ervaren band Hard & Heady de meeste potentie te hebben. De band krijgt de juryprijs en mag meteen door naar de finale. De publieksprijs gaat naar Sonic Bloom. Met een overtuigende meerderheid maken zij nu kans op een wildcard voor de finale. Deze eerste voorronde van Flavourland kende een heel hoog niveau, wat de volgende twee voorrondes nog spannender maakt.