logo_plank_geel-blauw

In het weekend van 20 en 21 juli kunnen bezoekers weer genieten van Gestrand Festival.

Dit keer vindt het festival niet alleen op zaterdag plaats, maar ook op zondag! Gestrand maakt nu alvast een deel van het programma bekend.

Jens Lendering, de muziekprogrammeur van Gestrand, vertelt er meer over: “Dit is het meest uiteenlopende programma dat we tot nu toe hebben neergezet. Er zijn zoveel verschillende soorten muziekstijlen te beleven, de acts maken dan ook gebruik van verschillende muziekgenres. Er treden zowel Almeerse-, Flevolandse- en internationale acts op tijdens het festival. Er is dus voor ieder wat wils.”

Programma

In het programma van Gestrand 2019 komt niet alleen muziek terug. Tijdens het festival kunnen bezoekers genieten van theater, meedoen aan workshops, het maken van kunstwerken, het beleven van wateractiviteiten en voor de bezoekers die geen eten en drinken mee willen nemen is er een speciale area met eten en drinken. Die Gestrand zelf de “Kombuis” noemt. Tijdens het festival wordt gebruik gemaakt van termen uit de scheepvaart, wel zo toepasselijk. In de kombuis kun je terecht voor een grote variatie in hapjes en drankjes.

Muziek

Op het programma staan onder andere de Almeerse band; Kitchenette, is een project van Chris O. Kikić, de band speelt dromerige indie-rock en hebben vorig jaar getourd door het hele land tijdens de Popronde.Kitchenette Press (photo by Júnn)

De zonnigste hiphopper van dit moment; Creeper Mane. DJ Waves laat nostalgische en alternatieve muziek golven horen en Larry De Kat, staat bekend om zijn house-funk-soul-disco elementen in zijn muziek.

De band Sea Moya, komt vanuit Duitsland naar Gestrand om de bezoekers van een muzikale trip te voorzien.SeaMoya_presspic_1_credit_Tilman_Ruetz_SMALL

De exotische band Thaïti heeft al een aantal keer podia in Almere onveilig gemaakt en nu ook op Gestrand!Thaiti_persfoto_2_(Aaron_Zwaal)-1

 

YĪN YĪN, is een emulsie van zuid-oost aziatische 60s-70s psych funk. Met zeer warme klanken die versmelten tot een concentratie aan tropische energie.

Theater en workshops

Naast muzikale acts zijn er ook dit jaar weer theateracts en workshops geprogrammeerd op het festival. Zo kunnen bezoekers meedoen aan een workshop van de BonteHond of Fav*ela Trash. Uit München komt de act Foolpool met “De Kudde van Machinewezens”.

Tickets

De tickets voor Gestrand hebben verschillende namen gekregen vanuit de scheepvaart. Om het makkelijk te maken zijn alle tickets een vaarbewijs. Binnen de vaarbewijzen zijn verschillende gradaties te verkrijgen. Namelijk een dagvaarbewijs voor zaterdag of zondag, of een weekendvaarbewijs, ook deze hebben verschillende namen. Deze vaarbewijzen zijn voor iedereen die 14 jaar of ouder is. Voor de kids tussen 4 en 13 jaar zijn goedkopere vaarbewijzen te koop. De kleinste juttergrutters tot en met 3 jaar hebben geen vaarbewijs nodig. Kijk voor tickets op http://bit.ly/Gestrand19Tickets en voor meer informatie over het festival op http://bit.ly/Gestrand19Event.

Over Festival Gestrand

Vrijheid onder de zon! Een keer per jaar verzamelen duizenden mensen zich op het Almeerderstrand om Gestrand te vieren: een tweedaags festival gewijd aan gemeenschap, kunst en zelfexpressie. In deze smeltkroes van creativiteit is iedereen welkom. Gestrand wil elk individu verbinden met zijn of haar creatieve krachten en actieve participatie binnen het evenement, de Almeerse community en zelfs met het grotere plaatje van het maatschappelijke leven. De organisatie geloofd er in dat de ervaring van Gestrand positieve (geestelijke) verandering in de wereld kan veroorzaken. Om daartoe te komen is het belangrijk dat we met elkaar communiceren: met de bezoekers, met Almere en met de maatschappij. Gestrand is superinclusief, wat betekent dat alles op en rondom het evenement voor iedereen (mogelijk) toegankelijk is.

logo_plank_geel-blauwVrijwilligers

Het festival is nog op zoek naar vrijwilligers. Voor zowel bezoeker als vrijwilliger is Gestrand een intieme en heel gezellige ervaring. Je kunt je opgeven via vrijwilligersgestrand@gmail.com.