Acht Flevolandse bands strijden om de eeuwige roem in poppodium Underground te Lelystad.
Bands/ acts uit Urk, Almere, Dronten en Lelystad ontmoeten elkaar tijdens de finale in Poppodium Underground. Van deze acht finalisten hebben drie elk al een gewonnen voorronde achter de kiezen, twee andere staan in de finale dankzij de stem van het publiek, twee zich hebben geplaatst door het winnen van de ‘wildcardbattle’ én traditiegetrouw is de winnaar van ‘Vers’ automatisch verzekerd van een finaleplaats.

Een avondje de fine fleur meemaken van popminnend en popspelend Flevoland, kan voor slechts vijf euro. Je krijgt acht bands te zien, en de mening te horen van een redelijk heftige jury.
De eerste band start om 20.00 uur, bekendmaking winnaar en de prijsuitreiking is om ongeveer 23.30 uur. Flavourland-presentatoren Olmo & Yorgos gidsen weer publiek en bands soepel door de finale.

De deelnemers
De volgorde is nog niet bepaald, maar aan oog en oor trekken deze avond de drie vakjurywinnaars voorbij: Hard & Heady (Lelystad), Daily Monday(Almere) en The Croakers (Dronten).
Net als de twee publieksprijswinnaars: Arsenic Motion (Almere) en Sonic Bloom (Lelystad) en
MITS (Almere), de winnaar van ‘Vers 2014’.
Én de twee winnaars van de wildcardbattle. Welke namen dat zijn, wordt bepaald op zondagmiddag 29 november in BG-22-24; vanaf 15.00 uur strijden daar Sweet Whites (Urk) en Contrast (Almere) tegen twee wildcardwinnaars van ‘Vers’ om de laatste finaleplaatsen.

De jury bestaat uit o.a. 
Henk van der Duim (On Mix Music), Jan Melle Liscaljet (Popronde), Karen Proeme (eigenaar int. boekingskantoor en o.a. oud-programmeur Doornroosje & 013), Kylian Kayser (3voor13/flevoland) en ‘Assorted Travellers’ (winnaar Flavourland 2014).

De prijzen
De winnende band gaat naar huis met de volgende prijzen:

  • Trofee
  • Finaleplaats bij de Sena Performers PopNL Award in de Melkweg Amsterdam eind augustus 2016 plus het bijbehorend busvervoer voor 50 fans naar de Melkweg én weer terug voor een gage van NB! € 250,- per muzikant
  • Optreden voor een gage van € 250,- in Poppodium De Meester, Almere op 9 januari a.s. tijdens de kick off van 2016

Finale Flavourland vrijdag 11 december