De laatste voorronde in een uitverkocht De Klos in Emmeloord zit erop. Alle finalisten zijn bekend, het niveau was dit jaar hoog. Daarmee wacht dé provinciale popprijs van Flevoland een gedenkwaardige finale op vrijdag 6 december as. in Poppodium De Meester te Almere met een overvol programma dat de maat genomen wordt door een deskundige vakjury.

Psychose, Those Left Standing, Mars, Oes, RedRidingHood (allen uit Almere), Impulsix (Lelystad), Sigmunds Freund (Emmeloord) en Skallebieter (Urk) zijn deFlevolandse bands en acts die gaan strijden om eeuwige roem en vette prijzen met als kers op de taart automatische plaatsing voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland 2020.

Zeventien band en acts namen afgelopen weekend het tegen elkaar op in Almere, winnaar Oes en Emmeloord, winnaar Skallebieter.  Eerder vond de Lelystadse voorronde plaats met winnaar Sigmunds Freund.

Alle bands en acts hebben daarmee  een heftige voorronde met vakjury-beoordeling achter de kiezen. Drie finalisten wisten zich rechtstreeks te plaatsen, twee deelnemers konden zich plaatsten dankzij de stem van het publiek; Mars en Those left Standing en er waren drie Wildcards te vergeven aan Impulsix, RedRidingHood en Psychose.