Foto SPPA 16 Landelijke bandwedstrijd presenteert regionale favorieten in Melkweg

De veertien afgevaardigde deelnemers van de Sena Performers POPnl Award 2016 zijn bekend. Hard & Heady, Radio Eliza, AAPNOOTMIES, Abdomen, Wolftone, The Circle Remains, DOOXS, Here Be Dragons, Roots Creation, February Moon, Mantra, Duke John, Daimy Lotus en Vikings in Tibet staan op zaterdag 27 augustus in de Melkweg. Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie de Sena Performers POPnl Award 2016 wint. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit een bijdrage van € 5000,- uit het Sena Muziekproductiefonds, promotiefoto`s en de Muzikantengids. Ook dit jaar is er weer de Sena Performers Publieksprijs. De favoriete band van het publiek wint een geldbedrag ter waarde van € 3000,- uit het Sena Muziekproductiefonds.

De competitie De Sena Performers POPnl Award is uitgegroeid tot een van de grootste bandcompetities van Nederland. Het is echter ook een showcasefestival waar bezoekers op één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien in twee zalen van de Melkweg. De Award is onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam die plaatsvindt op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus op het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark in Amsterdam.

Tijdens de Sena Performers POPnl Award presenteren de provinciale popkoepels en die van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam de beste, opkomende bands uit hun regio aan publiek, pers en muziekindustrie. Eerdere deelnemers van de Sena Performers POPnl Award zijn onder andere Sarah-Jane, The Homesick, La Corneille, Town of Saints, Orange Skyline, Mister and Mississippi, Yori Swart, Kraantje Pappie en The Cool Quest. Vorig jaar won The Brahms de Sena Performers POPnl Award.

Zaterdag 27 augustus 2016 | Melkweg The Max & Oude Zaal | Tijd 17:30 – 23:00 | www.melkweg.nl / entree gratis

Meer informatie over de Sena Performers POPnl Award is te vinden op:
www.SenaPerformersPOPnlAward.nl