Een wisselende, maar interessante avond in Almere
Vrijdagavond 13 november 2015 vond in De Meester de tweede voorronde van dé bandwedstrijd van Flevoland plaats. Vorige week werden wij nog omver geblazen door het hoge niveau van de bands. Dat is vanavond iets anders. De zes bands die optreden zijn nogal wisselend van niveau en niet iedereen kan muzikaal overtuigen. Dat maakt de avond overigens niet minder leuk. In De Meester wordt namelijk laten zien waar het bij bandwedstrijden echt om gaat: plezier in het optreden.

Daily Monday1Muzikaal Daily Monday kanshebber in de finale
Het jeugdige Daily Monday komt het podium op. En hoe! Vanaf de eerste noot laat de band horen hoe strak ze op elkaar ingespeeld zijn en hoe muzikaal de bandleden stuk voor stuk zijn. Vooral de frontman is erg leuk om naar te kijken en luisteren. Zijn ietwat vreemde accent is na een paar minuten nog steeds niet vervelend en zijn enthousiasme springt over op de rest van de band en het publiek. Soms mist er wel wat in de muziek, dan zijn de solo’s een beetje mak en klinken er valse nootjes. Als de band zich meer gaat verdiepen in deze slordigheden kunnen ze zeker genoteerd worden als (grote) kanshebber in de finale.

De uitslag
Drie bands steken er vanavond met kop en schouders boven uit. Daily Monday, Arsenic Motion en IDEK weten in De Meester muzikaal te overtuigen. Uiteindelijk eindigt Arsenic Motion op de derde plaats, IDEK op de tweede plaats en mag Daily Monday zich de winnaar van de avond noemen. Daily Monday zullen we daarom 11 december terug zien in de finale in de Undergound. En misschien zien we daar ook Arsenic Motion, zij kregen namelijk de meeste stemmen van het publiek en weten na de voorronde in Emmeloord of zij ook naar de finale mogen.