schild _flavourland_DEF zonder ster positief witDoe mee aan Flavourland 2016 en sta als winnaar in poptempel Melkweg bij de landelijke Sena Performers POPnl Award.

En wéér blijkt ‘de aanhouder wint’: op-één-na alle Flavourlandwinnaars ontvingen de trofee pas ná deelname aan één- of meerdere edities! Ook Hard & Heady’s frontman Maik IJpelaar -winnaar 2015-  deed aan zowat alle edities mee, voordat hij de prijs veroverde.

De voorrondes zijn op:

vrijdag 4 november                       Poppodium De Meester, Almere

zaterdag 5 november                   De Klos, Emmeloord

vrijdag  11 november                    Poppodium Underground, Lelystad of, als de grote zaal klaar & af is, in Utopodium-Lelystad

De Flavourland finale wordt dit jaar op vrijdag 2 december in Poppodium Underground, Lelystad gehouden.

Extra: ook dit jaar weer wat extra spanning en sensatie

BG-22-24 wordt het decor van een heftige Wildcard Battle en biedt daarmee extra kans om alsnog de Flavourland finale te halen. Twee Flavourland wild card winnaars gaan daar strijden tegen twee wild card winnaars uit de Almeerse ‘Vers’ competitie.

Wat valt er te winnen? 

Fabelachtige (geld)prijzen en een gegarandeerd spuuglelijke trofee. Daarbij plaats de winnaar van Flavourland zich automatisch voor de landelijke finale van de Sena Performers POPnl Award 2017 in Melkweg, Amsterdam.

Foto SPPA 16

En wat levert dat op?

PERSFOTO-Hard--Heady (2)In de Melkweg gaat op zaterdag 27 augustus as. de winnaar van 2015, ‘Hard & Heady’, namens Flevoland niet alleen een gage € 250,- per bandlid te incasseren (en laat de band incl. backingzangeressen nou 8 leden tellen en niet zoals op de foto vier-), maar sleept wellicht ook nog eens de hoofdprijs à € 5.000,- en/of (zoals Assorted Travellers in 2015) de publieksprijs van € 3.000,- uit het Sena Muziekproductiefonds binnen.

Dit alles in het bijzijn van hun trouwste achterban. Want deze Award-prijs is namelijk ook nog eens inclusief het bijbehorende luxe busvervoer voor 50 fans naar de Melkweg- én terug. Die (bus)kaarten zijn dit jaar via Hard & Heady te krijgen.

Zie ook: www.popnlaward.nl

 

Voor wie?

Alle muziekstijlen zijn welkom. Aanmelden=deelnemen; d.w.z. de bandwedstrijd heeft een open inschrijving en elke Flevolandse band kan meedoen. Een band is Flevolands als minimaal één van de bandleden in Flevoland woonachtig is. Deelname is kosteloos.

Aanmelden kan tot 1 oktober as. door het inzenden van een deelnameformulier en een eventuele (niet verplichte, wél voor ons handige) demo.

Het deelnameformulier vind je hier en nog eens extra onderaan deze site bij de links, maar is ook binnenkort met alle andere informatie te vinden op:

www.facebook.com/flavourlandmusic, www.undergroundlelystad.nl, www.demeesteralmere.nl , www.de-klos.nl en 3voor12/flevoland

Door wie?

Flavourland 2016 is de provinciale popprijs voor alle bands & acts uit de provincie Flevoland, georganiseerd door CAF (Centrum Amateurkunst Flevoland), i.s.m. poppodia De Meester, Underground en De Klos.

De winnaars van de lokale voorrondes, een aantal publiekswinnaars, de wildcardbattlewinnaar  én de winnaar van ‘Vers’ stromen door naar de Flavourland-finale.

Flavourland 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland.

Nieuws!

Mediapartner is het altijd actuele 3voor12/flevoland.

olmo

Ook van de laatste stand van zaken: Flavourland presentator Olmo van Kranen host nog steeds www.facebook.com/flavourlandmusic  (en vult ook met ander festivalnieuws zijn privékanaal  Olmovk )